Hozzávalók: |
Elkészítés: |
40 dkg feta v. szirene sajt, 3 főtt tojás, 1 fej saláta, 1 paradicsom, 1/2 kígyóuborka, 1 tojás, mustár, 2 dl tejföl, 1 dl olivaolaj, törött fekete bors, 1/2 csomó petrezselyemzöld |
A sajtot lereszeljük apróra a citromreszelőn. A főtt tojásokat nagylyukú almareszelőn reszeljük le. A salátát 3 nagy levél kivételével apróra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk apróra, az uborkát lereszeljük. A zöldségeket egy tálban óvatosan összekeverjük és félretesszük. Kikeverjük a tojássárgát először a mustárral, majd a cseppenként hozzáadott olajjal, utána hozzáadjuk a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet. Ízesítjük törött borssal, ízlés szerint más fűszereket is használhatunk. Egy tálat kibélelünk a salátalevelekkel, ebbe lerakjuk: feta, rá a tojás, arra a zöldség. Így folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. Minden réteget megöntözünk a majonézes keverékkel. A tetejét petrezselyemmel díszítjük. Fogyasztásig hideg helyre tesszük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |